Over Leontine

Het fotografievirus heeft mij gegrepen tijdens het reizen. Al die prachtige dingen die ik zag, die wilde ik graag vastleggen en delen met anderen. Het spelen met het natuurlijke licht is elke keer weer een uitdaging. Om steeds mooiere foto’s te kunnen maken ging ik allerlei workshops volgen en de stap erna was de Basisopleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam in 2015. Maar ik wilde nog meer leren en zo ben ik verder gegaan met de vakopleiding Fotografie aan de School van Fotografie in Breda. Hier ben ik in april 2017 voor geslaagd. Echter met een fulltime baan ernaast kwam het niet echt veel van fotograferen. Daarom heb ik in eind 2018 de knoop doorgehakt en mijn baan opgezegd. Na 23 jaar als diëtist te hebben gewerkt is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een sprong in het diepe. Ik wil andere mensen ook blij maken met mijn fotografie.

Leontine van der Stouw

“You don’t take a photograph, you make it”

(Ansel Adams)

Mijn eerste interesse was de reis-, natuur- en landschapsfotografie. Macrofotografie heeft een speciale interesse van mij. Het ontdekken van al de pracht in de wereld waar veel mensen geen oog voor hebben. In 2018 ben ik ook begonnen met Architectuur en Interieurfotografie, een nieuwe uitdaging, wat weer een geheel nieuwe en andere kijk geeft. En in 2019 ben ik mij ook verder gaan verdiepen in flits- en portretfotografie. Ik sta open voor alle uitdagingen in het fotografievak en wil blijven leren. In 2020 ben ik ook gestart met een opleiding hondenfotografie om mij daar verder in te bekwamen.

Met het maken van websites was ik in 2006 al begonnen, toen nog door HTML te schrijven. Ik wilde graag mijn reizen met andere mensen delen en zo ontstond er een site met reisverhalen en foto’s. Later ben ik ook voor andere mensen websites gaan ontwikkelen. Een aantal jaar heeft dit helemaal stil gelegen, maar inmiddels ben ik mij gaan verdiepen in het ontwikkelen van websites via WordPress en heb ik hier ook cursus in gevolgd. Een wereld met heel veel mogelijkheden en uitdagingen.

Door diverse omstandigheden heb ik er eind 2022 voor gekozen om mij te laten omscholen. Ik ben begonnen met een opleiding tot budgetcoach en schuldhulpverlener. In februari 2023 ben ik begonnen als medewerker VroegErOpAf bij de gemeente Hoeksche Waard. Een prachtige baan waar ik helemaal op mijn plek ben. Daarom heb ik ervoor gekozen mijn bedrijf te staken per 31 december 2023. Ik wil me graag weer bezighouden met de fotografie waar ik zelf blij van wordt in mijn vrije tijd.